Birleşme ve devralmalarda rekabet kurulu izniyle eşik yükseltildi
Birleşme ve devralmalarda rekabet kurulu izniyle eşik yükseltildi
Şirket vemalarında rekabette parasal eşik 100 milyon TL’den 750 milyon TL’ye yükseltildi.

Şirket vemalarında yarışmasında parasal eşik yükseltildi.
Yarışma kurulundan izin planlamaları ve planlamalar hakkında bilgilendirmede tebliğde Resmi Gazete’nin siparişlerini hazırlayanlar yayımlandı.
750 MİLYON TL ŞARTI
Buna göre şirket planlamalarında Türkiye ciroları 750 milyon TL’yi tamamlaması durumunda olacak tabi. Bu sınır 100 milyon TL olarak uygulanıyordu.
Kendilerine yapılan kampanyalarla yeni hükmeden, iş taraflarından en az okulun Türkiye cirolarından ayrı ayrı 250 milyon TL’yi yetiştirme halindeyken’na izin için başvurulmalarına. Önceki nihai sınır bucaklarından, “işlem taraf en az geçen Türkiye cirolarının ayrı ayrı 30 milyon TL’yi kapsamında uygulanıyordu”.
DEVRALMADA DA EŞİK YÜKSELTİLDİ
Tebliğe göre, devralma hedeflerinden en az Türkiye cirosunun 250 TL’yi ve diğer taraflarından en az dünya cirosunun 3 milyar TL’yinin gerçekleşmesi için, fiilin fiilin gerçekliği kazanabilmesi için rekabeti tamamlaması için Kurulu’ndan planlanacak. Önceki nesiller, 30 milyon TL ve 500 milyon TL olarak uygulanıyordu.
Tebliğle, konusu maddeye bahsetmeye göre, Türkiye’deki etkinlikler hakkında veya ar-ge faaliyeti olan ya da Türkiye’deki gösterimde sunulan teknoloji kurumlarına dair geleceğinde; 250 milyon TL eşikleri aranmayacak.
Yapılan düzenlemelere göre ayrıca gözden geçirilebilir ve devralmaların e-Devlet seçimine olanak tanındı. (REUTERS)
Günün Trend Videosu
daha fazla göster