Çin’den özel sektör vurgusu: Destek politikalarında değişiklik yok
Çin’den özel sektör vurgusu: Destek politikalarında değişiklik yok
Çin Başbakan Yardımcısı Liu He, ülkede özel sektörü desteklemek için belirlenen politikalarda herhangi bir değişiklik olmayacağını söyledi.

Çin Başbakan Yardımcısı Liu He, özel sektörün desteklenmesi gerektiğini ve “özel sektörü desteklemek için belirlenen yönerge ve politikaların değiştirilmediğini ve gelecekte bu alanda herhangi bir değişiklik olmayacağını” söyledi.
“İSTİHDAMA YÜKSEK KATKI”
Çin’in Hebei kentinde video aracılığıyla konuşan Liu, özel sektörün vergi gelirlerinin yüzde 50’sinden fazlasını, GSYİH’nın yüzde 60’ını ve kentsel istihdamın yüzde 80’ini oluşturduğunu söyledi.
Çin, son zamanlarda birçok endüstri üzerindeki kontrolleri sıkılaştırdı ve yeni kurulan şirketlerden onlarca yıllık şirketlere kadar şirketleri kuralları ihlal ettikleri için para cezasına çarptırdı. (REUTERS)